De kerstdagen zijn de fijnste dagen van het jaar; de warmte, de lichtjes, de saamhorigheid. Koopt u ook kadootjes voor de kinderen? De gelukkigste momenten beleef je onder de kerstboom met je eigen familie of vrienden, lekker even een moment onder ons. De kalkoen pruttelt al en de eerste flessen bourgondische wijn worden ontkurkt. En wat hoort er naast al het lekkere eten bij een sfeervolle avond? Muziek! Sfeervolle muziek. De bekende melodietjes spoken al door je hoofd, wie kent ze niet: Let it snow, let it snow... of Rudolph, the rednosed reindeer. Of authentieker: Stille nacht, heilige nacht en natuurlijk de herdertjes lagen bij nachte.... De herinneringen komen als vanzelf bovendrijven.
Weken aan voorbereidingen zijn er aan vooraf gegaan. Winkelen bij de mooi versierde winkels in de stad om voor iedereen een leuk kadootje te zoeken en om jouw eigen idyllische stulpje te versieren. Dan begint het eigenlijk al. Die kleuren! Rood en groen voeren de boventoon, geaccentueerd door het prachtige zilver en goud. En mooie kerstboom uitzoeken; een grote dit jaar! (Past 'ie wel in de auto?) Oh, nog even bij de groenteboer langs voor wat verse artisjokharten. Lekker met een mosterdsausje.
Maar wat gebeurt daar? Weg kerst. Nooit zal kerstmis meer de oude zijn.
Want je hebt het Pneumatisch Dance Trio gezien. "Hebben deze twee saxofonisten en deze drummer werkelijk mijn leven veranderd?" vraagt u zich af. En "Ja" zal het eenvoudige antwoord zijn. "Hoe heb ik ooit naar die wanstaltige violenrommel van Bing Crosby kunnen luisteren, dat gemeelbiet op de piano's, dat gekweel van die koortjes kunnen aanhoren?".
Nou, nou nu overdrijft u een beetje, alles heeft z'n plaats. De posities zijn duidelijk: er is het Pneumatisch Dance Trio er is kerst en er is u. Alles is heel overzichtelijk. Drie dingen gaan deze kerst samen. Niet een beetje samen, nee drie wordt één. Komt zoiets u bekend voor? Mogelijk. Associeert u gerust door. "Ken ik deze jongens?" denkt u. Daar weten wij het antwoord niet op. Feit is dat u ons nu wel kent en onthouden zult, ook tijdens het dinertje waar u wel iets te vertellen zult hebben. Het diner zal net zo leuk zijn als altijd maar u bent rijker geworden. Veel rijker, want u hebt gezien.Informatie Muziek Bandfoto's E-mail